Újra itt a hippi divat.

Új év, új trendek. Mivel a divat is egy örök körforgás, a tervezők az előző évtizedek vonalaihoz, jellemzőihez nyúltak vissza. A divatguruk 2015-ben a ’70-es évek hippi stílusát, a bohém romantikát, a férfias, androgén jellemet, az asszimmetriát, a pasztelleket juttatták kifejeződésre. A kollekciókat nézegetve megfigyelhetjük, hogyan élnek ezek együtt. A stílusok újraértelmezése és összefonódása friss és jelenbeli alkotásokat eredményezett.

Ebben a kis betekintőben a 70-es évek hatását, a hippimotívumokat kutatjuk fel a 2015-ös kollekciókban.

A 70-es években megjelenő nadrágkosztüm és trapéznadrág, a forrónadrág és a maxiszoknya ma is kedvelt darabok. A női nadrágkosztümöt 1970-ben Yves Saint Laurent hozta be a köztudatba, és attól kezdve a nők ruhatárának egyik alapköve lett. A tervező nagy úttörőnek számított a korszakban kibontakozó uniszex öltözködésben.

A ’60-as éveket meghatározó miniszoknya hamar kiment a divatból, és helyette felvirágzott a midi- és a maxiszoknyák korszaka. Egy másik ikonikus darab a forrónadrág volt.

Diane von Furstenberg. Virág- és kockás minta, farmer. 2015-ös tavaszi kollekciójában a magas derekú trapéznadrágok elegáns jellegük mellett nagyvonalúságot sugároznak.

Derek Lam. Fiús, androgén jelleg és mindeközben nőies csípővonal. A ’70-es évek trapéznadrágja ebben a kontextusban a laza, de határozott 21. századi nő kifejezője.

Trapéznadrág, mint hétköznapi viselet. Laza, légies, könnyed. Többféle megfogalmazásban is megjelenik a 2015-ös kollekciókban. Akár úgy, mint tinikorunk emlékezetes darabja, vagy mint a tevékeny 21. századi nő nagyvonalú, de kényelmes viselete.

Sonia Rykiel ’70-es évekbeli kollekcióiban is felbukkannak már a trapéznadrágok. A tervező 2015-ös tavaszi kollekciójában szintén megjelennek ezek a darabok, de ezúttal háromegyedes változatban. Ezzel a módosítással teszi elegánssá a trapézt a magassarkút viselők számára.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s