Paris nr 1.

Na itt vagyok, kellett egy kicsi aklimatizációs idő, csak nem sikerült olyan gyorsan irnom, mint szerettem volna. DE itt vagyok, jelentkezem.

Párizsban szép volt, jó volt, bár nem sikerült a listámon mindent kipipálnom, volt amit nem sikerült megnéznem, vagy azért mert Párizs nagy és én kicsi vagyok (s bár a térképen általában eligazodom, most mégis volt amit nem találtam meg), másrészt családos kirándulás volt, a divat iránt csak mértékkel érdeklődnek a többiek (anyukám lelkes kisérőm volt). Na de azért sikeresnek mondhatom az utat s egy pár dolgot máris ajánlhatok azoknak akik mostanában mennének arrafele.

Akik először mennek azok nézzenek meg minden múzeumot, ez igy illik, de mindent csak mértékkel és esszerüen felmérve. Pl,hogy a Mona Lisa kicsi, sötétebb mint a reprodukciókon, és nem lehet a közelébe sem férkőzni.  De annál jobban megéri ay Orsay, a Rodin múzeum. A Rodin múzeumban most voltam én is, gyönyörű palotában van berendezve a kiállitás, oriási parkkal, szóval mesés, szobrok úgy szintén. A Centre Pompidou is elég jó, oriási könyvesboltja van, el lehet ott jócskán bámészkodni. Vele szemben van egy kicsi épület ahova be van rendezve Brancusinak a műhelye…azt is megéri megtekinteni. A kedvencem a dekorativ művészetek múzeuma volt, szerencsémre most épp egy nagyszerű divatkiálltással (Madeleine  Vionnet munkássága). Nézzetek el, ha tehetitek az YSL múzeumba. Most sajnos átrendezés miatt  épp zárva volt, de ugy képzelem jó lehet. Ne hagyjátok ki a péntek esti Szajna parti Partyt sem…Rock-and-roll, szalsza és argentin tango…mindenki táncol a parton, óriási élmény. Szintén megéri a párizsi vásárt megnézni… Divat őrülteknek vagy nagyáruház, vagy sok kis butik, luxus márkák vagy turkálók…minden van és minden olyan franciás, könnyedén elegáns. hmmm.

Szóval itt egy ár kép s még aztán lesz.

Képeslap helyett:

kepeslaphelyett

Hangulatok:

hangulat
Emberek
emberek

kirakatA Printemps áruház kirakatai…én még ilyet nem láttam soha.

Na és az emlegetett Szajna part és a tánc

tanc

Reklámok

2 thoughts on “Paris nr 1.

  1. köszi a zárójelt, igazan utánanézhettem volna…csak a lustaság, a lustaság. Na de Párizs megéri a magáét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s